Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
  • Ontvang 10,- korting op je 1e bestelling | CODE: FINDYOURBEST | Bij besteding vanaf €100,- (exclusief sale, fietsen en elektronica)
Nederlands Kampioen op de Midden Afstand en | winst IRONMAN Kalmar

Nederlands Kampioen op de Midden Afstand en winst IRONMAN Kalmar

In het Zweedse Kalmar pakt ze de, tot dusver grootste overwinning uit haar carriere.

  • Marlene de Boer: Na een aantal blogs over specifieke thema’s lijkt het mij leuk om een persoonlijke update te geven en een raceverslag over mijn laatste twee races te schrijven.

Challenge Gunsan Korea

Na Challenge Gunsan (Korea) begin juni was ik een fantastische ervaring rijker. Maar mijn race daar viel behoorlijk tegen. Ik was in mijn beste vorm tot nu toe en dat heb ik niet kunnen laten zien op de dag dat het er om gaat. Dat is een onderdeel van (top)sport en het maakt de dagen dat het wel lukt zoveel mooier. Toch is het ook frustrerend. Het herstel verliep, mede hierdoor, moeizamer dan normaal en ik heb mezelf meer dan eens afgevraagd of ik nog in staat ben om een stap te maken.

De maanden juni en juli heb ik meer in mijn eigen bubbel doorgebracht. Wat afstand van sociale media en races en focus op rust, reinheid en regelmaat.

Ter voorbereiding op IRONMAN Kalmar heb ik me ingeschreven voor het NK Midden in Kanne. Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om weer een halve afstand te starten, de laatste was immers vorig jaar oktober. Dit seizoen heb ik veel minder races gedaan dan voorgaande jaren en dat heeft voor- maar ook nadelen. Ik sta nog steeds helemaal achter de keuze om IRONMAN Zuid-Afrika en Challenge Gunsan te starten maar helaas viel dit samen met andere races waar ik ook graag had willen starten. Het voordeel is dat ik eigenlijk nog heel erg fris ben en zin heb om te racen.

"Cave triatlon (in Kanne) is een ontzettend goed georganiseerde lokale race net over de grens bij Maastricht."

Marlene de Boer - Pro Triatleet

nederlands kampioenschap midden afstand

De Cave triatlon (in Kanne) is een ontzettend goed georganiseerde lokale race net over de grens bij Maastricht. Ik ben de organisatie en NTB dankbaar dat ze toch dit Nederlands Kampioenschap georganiseerd hebben, ondanks dat het dit jaar in Nederland zelf niet lukte. Mijn coach Yvonne van Vlerken was sinds 2019 nog steeds de regerend Nederlands Kampioen. De opdracht voor deze race duidelijk: geen grote taper en alles eraan doen om de ‘tank’ leeg te maken.

De zwem was een massastart waar ik goed weg was en een fijn groepje had om mee te zwemmen. Het fietsparcours had ik niet echt verkend dus de eerste ronde was het verkennen en daarna gas erop. Na het zwemmen en fietsen kwam ik op enkele minuten achterstand terug in T2 samen met de Belgische Katrien Verstuyft. Na enkele kilometers kregen we door dat we snel veel tijd aan het goedmaken waren op Sarissa en kon ik mijn eigen race lopen. Over de hele dag miste ik de extra versnelling die je nodig hebt op deze afstand. Niet heel gek omdat de focus vooral op de lange afstand ligt nu. Het voordeel is dat ik vrij comfortabel kon doorlopen en de laatste meters nog een versnelling kon maken waardoor ik als eerste dame en Nederlands Kampioen over de finish kwam.

Een rood-wit-blauw trui toegevoegd aan mijn collectie 🇳🇱

Dit weekend viel alles samen

Het herstel na het NK ging eigenlijk voorspoedig en na wat finetunen was het afgelopen weekend tijd voor mijn volgende full distance. Een race die al langer op mijn lijstje staat en die mijn hoge verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt. Mocht je een race zoeken die extreem goed georganiseerd is, met veel publiek langs de kant, lekker compact omdat alles heel dichtbij elkaar is dan is dit je race voor volgend jaar.

Voor mij viel het allemaal samen afgelopen weekend. Ik voelde mij de hele dag in controle.
Vanaf het startschot had ik goede voeten waardoor we al snel een behoorlijk gat konden slaan op de rest. Het fietsparcours in Kalmar is prachtig. Goede wegen, vlak, prachtig landschap en zoveel mensen die voor hun huis aan het aanmoedigen waren. Al snel kwam ik in mijn ritme. Iets over de helft kreeg ik gezelschap van een Duitse atleet en samen konden we het gat dicht fietsen naar nummer 1 in de wedstrijd. Helaas moest ik haar de laatste 15 kilometer laten gaan en kwam ik met een minuut achterstand aan in t2.

Met verrassend goede loopbenen begon ik aan de marathon en kon ik eindelijk de tempo’s vasthouden waar ik zoveel op getraind heb. In training loop ik ontzettend veel blokken op en net iets boven deze tempo’s. De dames achter mij kwamen gelukkig niet echt dichterbij en op kilometer 35 kon ik de kop van de wedstrijd overnemen. Ik voelde mij nog steeds ontzettend sterk dus ik wist dat ik dit niet meer zou gaan verliezen. Ik ben alle supporters langs de kant ontzettend dankbaar voor alle bemoedigende woorden.

Met een grote glimlach kon ik na 8 uur, 39 minuten en 31 seconden als eerste het tape vastpakken.

Ik mag mezelf vanaf nu een IRONMAN champion noemen en hier ben ik ontzettend trots op. Een beloning op het werk van coach Yvonne. Dit pakt niemand mij meer af.

De aankomende weken staan er nog meer mooie races op het programma met als hoogtepunt Challenge Almere. Zoals mijn coach Yvonne zegt: genoeg getraind, het is nu tijd om te oogsten. Ik hoop vele van jullie op en aan het parcours te zien daar!

''Ik ben dankbaar dat ik dit kan teruggeven aan mijn team. Mijn familie, vriend, vrienden, het Triathlon Inside team, mijn sponsoren en iedereen die hier een steentje aan bijdraagt.'

#FINDYOURBEST

Meer blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak een account aan en geniet van vele voordelen.

Nederlands Kampioen op de Midden Afstand en winst IRONMAN Kalmar